JONA
Zpět

Články | Odborné | Média | Vlastní

Trápí vás bolest zad, které se nikdy nemůžete dlouhodobě zbavit?

Trápí vás bolest zad, které se nikdy nemůžete dlouhodobě zbavit?

Nestačí jen bolest utlumit a doufat, že navždy přejde. Pouze nalezením příčiny vašeho problému se může odstranit. Bolest zad bývá často spojena s výhřezy meziobratlových plotének. Jak s bolestí zatočit a získat zpět zdravá záda a radost ze života?

V dnešní době trávíme spoustu času nahrbeni u počítače nebo v autě. Příliš necvičíme, naopak taháme těžké tašky s nákupem. Večer si lehneme do postele a naše záda se ozvou. Podle statistik nejsme sami, bolesti zad alespoň jednou v životě dostihli 85 % z nás.

Nesprávným držením těla a nedostatkem zdravého pohybu příliš zatěžujeme ploténky,  především v dolní části bederní páteře,  což může vést  i k jejich výhřezu. Meziobratlové ploténky jsou vazivové podložky mezi jednotlivými obratli, které zajišťují dostatečnou pevnost páteře a  zároveň  tlumí nárazy.   Vlivem nepřiměřené námahy ale může dojít k prasknutí ploténky,  n ebo i protlačení části vnitřního rosolovitého jádra  k nervům,  které v postiženém místě vycházejí z páteře.

Bolest zad ale může mít i jiné příčiny, například nedostatečný pitný režim vedoucí ke snížení pružnosti tkání či nadměrnému zatížení ledvin,  nebo i nevhodná skladba jídelníčku, která překyseluje tkáně a rovněž vede k bolesti pohybového ústrojí.

Standardní léčba výhřezů plotének je dlouhodobá a často nemá trvalý efekt, protože se zaměřuje na potlačení bolesti a ne na příčiny. Lékaři  vám naordinují medikamenty pro tlumení bolesti, klid na lůžku, fyzioterapii a případně obstřiky. Komplikovanější výhřezy se dokonce operují,  ale ani tak nemáte zaručenou dlouhodobou úlevu.

 

Najděte jádro svého problému

Svěřte svá bolavá záda Centru zdraví Jona, které se zaměřuje na hledání a nápravu příčin vašich zdravotních potíží. Zdejším nosným programem je Computer Kinesiology (CK), který diagnostikuje funkční poruchy a navrhne vhodné řešení pro nápravu příčin vašich potíží.    

Tato moderní metoda využívá při léčbě výhřezu plotének počítačové diagnostiky funkce pohybového systému. Vyšetření CK probíhá jako běžné  vyšetření na rehabilitaci, převážně ve stoji, aby se projevily i skryté nerovnováhy. Přístroj snadno najde příčiny problému a navrhne  individuální postup pro rychlé a efektivní zlepšení funkcí pohybového aparátu.

Počítačový program pro diagnostiku a léčbu funkčních poruch Computer Kinesiology je výsledkem dlouhodobých výzkumů, klinických zkoušek  a spolupráce lékařů a fyzioterapeutů s matematiky a inženýry. Nezobrazuje pouze poškození sledované části těla, ale již funkční poruchu, kdy  navenek není nic patrné. Spolehlivě tak odhalí příčinu vašich potíží.

 

Bolest zad vyřeší úprava stravy a cviky vám na míru

Komplexní přístup zahrnuje počítačem individuálně vytvořenou sestavu cviků pro obnovení správného osového zatížení páteře, speciální  masáže a doporučení úpravy životního stylu pro zlepšení kvality tkání a výživy plotének. Nevhodná strava a nedostatečný pitný režim totiž  mívají na vzniku výhřezu plotének také svůj podíl, stejně tak stres, který zvyšuje napětí svalů a nutí páteř k přílišnému zakřivení.

Tento vám na míru navržený postup v Centru zdraví Jona vám přinese rychlou úlevu od bolesti a výrazné zlepšení rozsahu pohybů. V běžných  případech můžete být zpět v plném pracovním nasazení již za několik dní. Metoda Computer Kinesilogy ale pomáhá i pacientům, kteří  podstoupili operaci, která je potíží nezbavila.

Systém Computer Kinesiology je také výrazným pomocníkem při pomoci od únavových stavů a počínajících psychických potíží.

Svěřte se do rukou zkušeného týmu specialistů Centra zdraví Jona v Praze nebo Pardubicích a nechte si za pomoci těch nejmodernějších počítačových metod odstranit bolest zad či další zdravotní potíže.

Unikátní program hubnutí

Nedaří se vám shodit přebytečná kila a neustálé diety způsobují jen obávaný jo-jo efekt? Centrum zdraví Jona přichází   s programem evoluční hubnutí, který je zaměřen především na změnu nastavení vnitřních regulačních procesů těla,  zejména na změnu poměru mezi energií ukládanou do zásob a tou, která je určena k okamžité spotřebě.


Díky tomuto jedinečnému konceptu se můžete těšit nejen na kýžený úbytek hmotnosti, ale i na nárůst energie.  Individuálně navržené cvičení vám na míru působí především na odkyselení organismu, podporu lymfatického oběhu,  uvolnění ztuhlých svalů, harmonizaci funkce endokrinních žláz a zlepšení psychické kondice. Program nejde cestou  přísných  diet, ale postupnou úpravou stravovacích návyků.

 

Masážní strojky Jona   

Dopřejte si u vás doma příjemnou masáž namožených svalů. Masážní strojky Jona jsou skladné i na cesty, kde vás osvěží při únavě a bolestech. Vyrobeny jsou z přírodního materiálu a masírovat s nimi můžete chodidla i celé tělo. Snadno si tak pomůžete od bolesti zad, chodidel, ale i hlavy, která často souvisí s nerovnováhou pohybového aparátu.


Podrobné informace o Centru zdraví Jona, kompletní nabídce služeb, programů a produktů pro zdravý způsob života najdete na internetových stránkách www.jona.cz.


Zdroj: http://sdeleni.idnes.cz/trapi-vas-bolest-zad-ktere-se-nikdy-nemuzete-dlouhodobe-zbavit-p7v-/zpr_sdeleni.aspx?c=A160607_072956_zpr_sdeleni_ahr